De ouders vzw

De ouders vzw is een vereniging die ouders van kinderen met een beperking wil verbinden. Ze bundelen informatie over organisaties, hulpmiddelen, leuke activiteiten, therapeuten, medische info,…. website: www.deouders.be - 09/2554446

Hallo, leuk dat je eventjes de tijd neemt om ons verhaal te lezen.

Wij, Ann, Huguette en Wendelien zijn drie mama’s van kinderen met een beperking. Elk van onze kinderen heeft een ander type beperking. En toch voelen we ons alle drie met elkaar verbonden.

• Verbonden door onze bijzondere kinderen.

• Verbonden door de vaak eenzame zoektocht die we elk apart hebben gevoerd.
• Verbonden door een kracht om samen een vernieuwend initiatief op poten te zetten.

Daarom hebben we met ons drietjes besloten de vzw De Ouders op te richten. Omdat we andere ouders van kinderen met een beperking bij elkaar willen brengen. Omdat we andere ouders willen helpen in hun zoektocht. We bundelen informatie over organisaties, hulpmiddelen, leuke activiteiten, therapeuten, medische info,…

Gewoon omdat we geloven in de kracht van ouders.

Een kind met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin. Een droom spat aan diggelen. Plots word je geconfronteerd met de harde realiteit en stap je zonder dat je het wil het onbekende in. Een wereld vaak van gegoochel met medische termen, van allerhande behandelingen, van een karrenvracht aan hulpmiddelen, van een strak tijdschema, van een ander gezinsleven met vaak een gebrek aan privacy.

• Soms zie je door de bomen het bos niet meer.     
• Soms voel je je heel eenzaam en alleen op weg.
• Soms maakt de hele gezinssituatie je moedeloos.

Wij gaan niet op zoek naar de oorzaak of het waarom. Daar hebben we de kennis niet voor. Wel willen we met een positieve blik samen met jullie stap voor stap op weg gaan.

We vormen een netwerk van ouders voor ouders. Voortaan hebben we ook onze gesloten facebookgroep waar je in vertrouwen raad kan vragen en ervaringen kan uitwisselen.

We hopen dat jullie talrijk mee met ons op weg gaan, op weg naar een zo normaal en gelukkig mogelijk leven voor ons en onze kinderen.

Een bijzonder leven middenin ónze samenleving.

Ann, Huguette en Wendelien