Spierziekten Vlaanderen vzw

Spierziekte Vlaanderen is een vrijwilligersorganisatie die in 1987 werd opgericht en zich inzet voor het algemeen welzijn van mensen met een neuromusculaire aandoening (NMA). www.spierziektenvlaanderen.be - 0483/39 74 74 - Tel 011/72 31 87

Op de website kan je als doel lezen:

'Spierziekten Vlaanderen richt zich in de eerste plaats op mensen met een neuromusculaire aandoening en op hun familieleden en naastbetrokkenen. Ook mensen die professioneel met spierziekten in contact komen behoren tot onze doelgroep.

Onze leden vertegenwoordigen samen een 50-tal verschillende diagnoses waarvan sommige slechts zeer zelden voorkomen…

Omdat Spierziekten Vlaanderen ijvert voor de inclusie van mensen met een NMA behoren de meest uiteenlopende maatschappelijke geledingen en beroepsgroepen tot het doelpubliek: onderwijs en opleiding, vrije tijd, lokale, provinciale, regionale en nationale overheden en hun diensten, enzovoort. Bijzondere aandacht en samenwerking is er met de verschillende neuromusculaire referentiecentra (NMRC’s) en medisch pedagogische instituten (MPI’s) in Vlaanderen waar mensen met een NMA terecht kunnen voor diagnose, behandeling en begeleiding'.

Een boekentip van op de website:

Mikko, mijn stoere broer
Auteurs: Hijltje Vink, Diny van de Lustgraaf – Illustrator: Diny van de Lustgraaf – ISBN: 9789033627927 – Uitgever: de Banier
Het is niet gemakkelijk om een meervoudig gehandicapt broertje te hebben. En Lisa (10) heeft echt niet altijd zin in vragen over haar broertje. Wil je weten waarom Mikko in een rolstoel zit, of hij kan praten en hoe het leven met een gehandicapt broertje eruit ziet? Lisa vertelt erover in dit boek. Zo hoopt ze minder vragen te krijgen!

Knaap (vanaf 10 jaar)
Auteur: Geert De Kockere – Illustraties: J. Devrome – ISBN: 9789058382498 – Uitgeverij De Eenhoorn
Een geschenkboek over een jongetje dat anders is dan de meeste jongetjes

Over dit boek vind je later een post terug bij 'boek in de kijker'.