Kinderboerderij 't Hof (Oudegem)- een plaats waar zoonlief zichzelf kan en mag zijn!

Er zijn zo van die plaatsen waar je met elk kind op je gemak bent. Een plaats waar veel ruimte is om te ademen en waar veel zuurstof aanwezig is. Dat er op die plaats dieren rondlopen, dat is helemaal de max! Luna de koe, Misty de ezel en een schaap van meer dan 50kg zijn er maar enkelen van. Kom je ook eens langs op kinderboerderij 't Hof te Oudegem? www.kinderboerderijthof.be

Een kinderboerderij direct achter de hoek, wat moeten we meer hebben?
Dus toen de kinderboerderij vorig jaar open ging, stonden we te springen.
Leif geniet met volle teugen van de zuurstof, de ruimte, de mogelijkheid om te zwerven zonder te storen en natuurlijk de dieren!

Dus toen het bericht kwam dat er een boerderijkamp werd georganiseerd, was de knoop snel doorgehakt.

De ganse zomervakantie kwam de vraag: 'mama, wanneer mag ik naar de kinderboerderij?'.

En toen werd het maandag. En Leif werd boer Leif. Met rode sjaal en op zijn blote voeten. Want Leif blijft bijzonder. Maar op boerderijkamp is elke boer of boerin wel in iets bijzonder: er moet - wel ja - het één en ander van de dieren worden opgeruimd. Want ze gaan niet naar de wc. Enkele meisjes vonden het maar vies, Leif deed het eerst met de schop maar uiteindelijk met zijn blote handen ('de schop was te ingewikkeld mama'). Er werd gespeeld op het gras. Leif deed dit op blote voeten terwijl iedereen schoenen of laarzen aan had. 

Maar geen enkele avond werd ik aangesproken op zijn gedrag. Leif hoorde bij de boeren en vanavond op de afsluitende activiteit was hij één van de jongens die enthousiast meedanste. Mijn Leif die behoorlijk ritmisch er volop invloog... 

Bedankt t Hof-team voor een week rust in mijn hoofd en actie in Leif zijn lijf!

ps: Leif staat lachend op vele foto's in gezelschap van hele fijne, andere boeren en boerinnen. Maar deze foto's plaats ik bewust niet op onze blog.