Boek 'autisme is niet blauw smurfen wel'

Dit boek riep op de boekenbeurs naar mij. Was blauwe Smurfin die we net ervoor tegenkwamen een hint in de richting? Peter Vermeulen wil via politiek incorrecte verhalen autisme in een ander perspectief plaatsen. Misschien niet het meest geschikte boek om te lezen wanneer je recent de diagnose autisme kreeg. Maar binnen ons gezin neemt autisme zo'n duidelijke plaats in dat dit boek er ook bij hoort.

De eerste quote die ik voorlas aan onze oudste zoon die -  ja, gezegend is met de diagnose autisme - deed zoonlief grijnzen. Want ik bezondig mij ook af en toe aan de idee 'dat iedereen wel een beetje ASS-erig is'.. Dus de quote bij het begin van het boek': 'Wie denkt dat iedereen een beetje autistisch is, die is achterlijk (eh sorry, anders begaafd)'
(k zal t noooooit meer zeggen, Peter Vermeulen én zoonlief)

Peter Vermeulen schreef het boek om in te gaan tegen de stroming met de idee dat autisme te groot geworden is. 

En als je wil weten waarom autisme niet blauw is...

Lees het boek, ik ben er in elk geval al aardig ver in geraakt. En wat het doet is mij doen nadenken over zaken die ik over autisme misschien te vanzelfsprekend neem.

Een soort 'mama-arrogante' visie op autisme...

Merci Peter Vermeulen, om mij een spiegeltje voor te houden!

https://www.pelckmanspro.be/autisme-is-niet-blauw-smurfen-wel.html

Ps een uur later heb ik al geschaterlacht , gefronst, mezelf in vraag gesteld en gemijmerd. Het boek combineert humor met heel serieuze bedenkingen over ... wel ja, autisme. Vanaf nu blijft ASS achterwege (wis,wis)!