Schoolkosten, we houden ze zo laag mogelijk!

Ik ervaar zelf al enkele jaren dat onderwijs en dan vooral secundair onderwijs behoorlijk duur is. Busabonnement, schoolboeken, mappen, verbruiksmateriaal, ... Welke krant je momenteel ook open slaat, schoolkosten zijn een hot topic. Onze minister wordt erover aangesproken, andere politici doen er ook hun zegje over.

Maar de scholen kunnen er effectief iets aan doen!

Je kan als school contact opnemen met 'Schulden op school' via http://www.schuldenopschool.be/ of je zoekt info via Klasse bijvoorbeeld via https://www.klasse.be/131925/zo-leg-minder-financiele-druk-op-ouders/#.W4gjXU0MzVo.email.

Binnen mijn huidige job werk ik op een positieve manier samen met scholen rond (kans)armoede op de basisscholen. 
Enkele bruikbare tips die ik daaruit mee neem:

- Zorg dat je een vraag om materiaal zeer goed op tijd door geeft aan de ouders. Rubberlaarzen en 'de week van het bos' of een schoendoos zijn hiervan enkele voorbeelden.

- Organiseer een uitwisseling van te klein geworden turngerief. Die schoolT-shirt kan ongetwijfeld nog dienst doen bij een andere leerling.

- Maak zelf een mooie klasfoto. Als leerkracht ben je vaak veel creatiever en je neemt de foto wanneer dit voor jou het best uitkomt.

- Maak geen wedstrijd van een schoolverkoop. Niet iedereen is een goede verkoper en niet iedereen heeft een groot netwerk om aan te verkopen.

Maar beste ouders, jullie hebben ongetwijfeld ook nog veel ideeën over hoe je school met minder meer kan doen...

Geef de tips gerust door via of via het contactformulier op de website!