In the kijker: ADIBoeken - Adibib

ADIBoeken zijn gratis digitale versies van papieren schoolboeken voor het basis- en secundair onderwijs. De boeken zijn er voor leerlingen met ernstige lees- en/of schrijfproblemen. Je kan ze voor je kind bestellen indien je kind aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden vind je terug via https://www.adibib.be/

Onze zonen hebben alle drie een diagnose DCD. Onze middelste zoon gaat al verschillende jaren digitaal naar school. Met zijn eigen laptop neemt hij ook zijn digitale schoolboeken mee. Deze worden elke grote vakantie besteld bij Adibib.

Je hebt zoals bij elke bestelling een account nodig. En daarnaast moet je natuurlijk weten welke boeken je moet bestellen. Er zijn namelijk verschillende uitgeverijen en soorten hand(werk)boeken. Jouw school kan jou daar bij helpen.

Maar vanaf dan is het kinderspel. Je krijgt de boeken als een PDF-bestand in een link doorgestuurd. En deze PDF installeer je dan gewoon op de laptop of pc. Je kan de boeken op verschillende computers installeren.
Ik zeg dus 'gewoon' omdat het echt een zeer gebruiksvriendelijk systeem is.

Indien de boeken voor jouw kind moeten worden voorgelezen, dan heb je nog voorleessoftware nodig (zie vorig bericht 'in de kijker'). Voorbeelden zijn Alinea, Kurzweil 3000 ,Sprint, TextAid, ... Mijn zoon werkt met een chromebook en schrijft voorlopig nog met het gratis programma XODO. Want wij wachten op de volledige Chromebook-toegankelijke Kurzweil en deze is er op dit moment nog niet.

Onze zoon kan de boeken bestellen aan de hand van zijn Adibib-attest. Vraag ernaar bij jouw CLB.

Meer informatie vind je terug via deze link: https://www.adibib.be/informatie/adibib-attest

Website Adibib: https://www.adibib.be/